середа, 23 листопада 2016 р.

ПРОСТІР ВОЛІ

Простір Волі? – Що це значить?
Чи Господь нам – люблячий отець, а ми його діти?
Чи Він – Господар нам, а ми його раби? Бо бути хоч хай і рабами у Творця Всесвіту не стільки ганебно, як більше почесно. Існує в багатьох людей і така думка про віруючих як рабів Божих. А приводить вона до одного висновку: лише сліпа покора і страх перед покаранням водить нас життєвими дорогами. Не розуміння потрібності чи необхідності багатьох вчинків, а лише страх не догодити.
Інша справа, коли діти люблять Отця Небесного свого, а Він любить їх як творіння своє і та любов є взаємною, як і має бути. То такі люди, хто вважає себе дітьми Божими, ведуть себе не як піддані з примусу. Бо що означає любити Бога? Це означає старатися не засмучувати Його вчинками, що суперечать його велінням.
Це означає не співдіяти з тими, хто не признає Його Волю, а навпаки: шукати спілки з іншими – люблячими Його дітьми.
Бо Господь Сам є досконалість і нас хоче бачити досконалими в тій мірі, в якій це для нас можливо натепер. І найперша риса тієї досконалості – душа, що прагне Царства Божого. А вже тілесна сутність людини підтягнеться до потрібного рівня, коли в тому буде Господу потреба.

А от як діяти людині, що прагне такої досконалості, взнаємо читаючи статтю "Мораліст". А читаючи вголос "Молитвослов", наближаємось до єднання з Богом ще тут на Землі. Дійте за правилами і будьте щасливими.


Немає коментарів:

Дописати коментар