четвер, 19 січня 2017 р.

ПРО СВІТ ЯК ТВОРІННЯ ГОСПОДНЄ

Взагалі-то різні люди вважають по-різному. От, для прикладу, безбожники існування цього світу, в якому ми живемо, вважають випадком, одним із багатьох у всесвіті, що безмежний без початку і кінця. Всесвіт, стверджують безбожники, - такий собі хаос, що має певні закономірності і багато варіантів існування. Цей всесвіт вони вважають комбінацією найбільш ймовірних проявів. Хоча допускають і інші комбінації. У всесвіті, що існує сам по собі, немає цілі (чи мети), немає логіки.
Тож існування планети, населеної живими істотами, що задаються питаннями про мету існування такого всесвіту, безбожниками трактується як один із варіантів існування життя у всесвіті. Вони стверджують, що проявів розуму, розумного визначення якому вони навряд чи дадуть, у всесвіті існує безліч. От тільки космічні масштаби настільки розділяють ті феномени розуму, що безпосередні контакти між ними навряд чи можливі.
Інша справа – віруючі у Творця Всесвіту, Господа Всевишнього. Ми віримо, що Господь створив світ не просто так, для марноти. А мав якусь мету. І ми віримо в те, що якраз ми, як люди, що люблять Всевишнього Творця, і є тією метою. І цьому твердженню маємо безліч доказів.

Бо Сонце наше, що дає нам енергію для життя, дає її рівно стільки, аби не спалити нас і аби не заморозити нас зовсім. І таке сприятливе тепло від Сонця є лише на нашій планеті. На сусідніх або занадто гаряче, що й олово плавиться, або занадто холодно, що й гази замерзають.
А існування на нашій, Богом даній нам, планеті води в достатній кількості – хіба ж це не чудо? Бо вода, така на перший погляд проста речовина – згорілий водень, має в собі багато унікальних властивостей. Одна з них – це найбільша у води серед подібних речовин теплоємність. А це означає, що живий організм, який завжди містить у собі більше половини води, є одним із найкращих акумуляторів тепла. Через те йому легше не замерзнути взимку чи не перегрітись в літню спеку.
Вода є доволі нейтральною сполукою гармонійно взаємодіючи з навколишнім середовищем. І ця обставина дає можливість не забруднювати живими організмами те середовище при випарах чи виділеннях ними води і розчинених в ній речовин у те навколишнє середовище.
З іншої сторони, та сама ж вода має хоч і м’яку, але при тривалому плині часу значну дію в геологічних процесах. Простіше кажучи: вода камінь точить. А ще вона виносить із кілометрових глибин різні хімічні елементи. А ще… Та навіть і цілої книги не вистачить, аби проспівати достойну оду воді.
Тому зупинюсь на ще одній важливій і унікальній особливості води. Це – та обставина, що вода - найважча при приблизно чотирьох градусах Цельсія. А вже холодніша стає легшою і лід легший за ту холодну воду. Тож лід не тоне і вода водойм взимку не дуже швидко промерзає до самого дна. В багатьох випадках не встигає промерзнути до настання весняного тепла, коли лід починає танути. І це дає змогу вижити під льодом безлічі живим організмам. А людям (і не тільки їм) мати насолоду підльодного лову риби.
А тепер подумайте над таким всім відомим фактом, що все це вода витворяє у рідкому стані. А такий її стан можливий лише в діапазоні температур від нуля градусів за Цельсієм і тільки до ста градусів за ним же. Тоді як у Всесвіті існують температури від мінус 273 градуси Цельсія аж до мільйонів ( як то уявляють вчені) всередині космічних світил. Порівняйте оту нібито випадкову можливість існування води на планеті Земля в такому надзвичайно вузькому діапазоні температур, що існують в природі. Таж існування таких благодатних для людей температур виглядить для безбожників, як занадто щасливий, просто унікальний, випадок. А от ми віримо, що це – не випадок, а лише дар Божий.

3 коментарі:

  1. Ну це улюблена моя тема )))
    // безбожники існування цього світу, в якому ми живемо, вважають випадком, одним із багатьох у всесвіті, що безмежний без початку і кінця. //
    Ну і як вони дійшли такого висновку? Придумали модель і просто вірять ? Тобто вірять в неіснування бога ? На ваш россуд як це?

    З віруючими в існування бога все і простіше і складніше . З одного боку основна маса просто вірить чи то батькам чи то попам і не заморочується , на всяк випадок. А друга частина спирається в своїх віруваннях на особисті переживання (особистий досвід) котрі теж ніяк надати на перевірку не можливо.
    Ну а що стосується вузького діапазону температур , то це теж не зовсім вірно , оскільки життя існуе на ді океану біля так званих чорних курильників при температурах по над сто градусів , срашенному тиску і токсичному середовищі та ще й без світла. З життям не все так просто , воно дуже витривале.
    Мені цікаво а ви як вважаєте , як ви себе ідентифікуєте по шкалі Докінза ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вибачаюсь через запізнілою відповіддю (не розібрався в наладках блогу). Отже про самоіденифікацію: оскільки "Существование и несуществование бога одинаково недоказуемы.", то "Я не могу знать абсолютно точно, но глубоко верю и строю жизнь на основе того, что бог есть.". Бо кожна людина повинна на чомусь будувати своє власне життя. Чому б не на вірі в Бога-Творця, на вірі в його милість ізахист?

      Видалити

  2. Читаю молитви кожен день. Не всі, але по Богородице Діво... з Достойно... і Отче наш обовязково. Коли зовсім нема часу, то тільки Отче наш. Дуже подобається Пісня 142. Їй не менше двох чи й трьох тисяч років. Дуже бажано читати молитву при загрозах. Дуже сильна і дієва молитва. у дописі МОЛИТВОСЛОВ

    ВідповістиВидалити